Our new Indie Games subforum is now open for business in G&T. Go and check it out, you might land a code for a free game. If you're developing an indie game and want to post about it, follow these directions. If you don't, he'll break your legs! Hahaha! Seriously though.
Our rules have been updated and given their own forum. Go and look at them! They are nice, and there may be new ones that you didn't know about! Hooray for rules! Hooray for The System! Hooray for Conforming!

[ARMA 2] A new thread because we have a server!

2456731

Posts

  • FaranguFarangu I am a beardy man With a beardy planRegistered User regular
    edited April 2011
    Yea, I'd like to be in on any shenanigans happening tonight. Get off of work late, so hopefully some folk will still be around.

    Steam ID = Farangu

    Edit: Has anyone messed around with the Steam files? I can't find the install directory to put ACE stuff in.

    farangu.png

    Come join my Let's Play of Total War: Rome II! Boss around some Gauls!
  • DrakeDrake Blow it all up ForeverRegistered User regular
    edited April 2011
    I bought Arma II and OA seperately (didn't want to take a risk on the whole package, on the off chance I hated it), and apparently launching Combined Ops is as easy as right clicking on the Arma II: Operation Arrowhead entry in your library and selecting that option.

    Neat.

  • EchoEcho staring is caring Super Moderator, Moderator mod
    edited April 2011
    ArmA is great fun at LAN parties. We spent five hours on one mission last time.

  • Big ClassyBig Classy Registered User regular
    edited April 2011
    Count me in for some team killing. I need to finish the tutorial though.

    camo_sig2.png
    My Backloggery PSN: Bigisy24
  • HardtargetHardtarget Registered User regular
    edited April 2011
    Playing Operation Flashpoint for years taught me never to buy a BI game at launch and boy am I glad I waited 2 years until this baby was on sale for $8 because god. damn.:
    http://community.bistudio.com/wiki/ArmA_2:_Version_History

    Some hilarious stuff in there if you take the time to go through all of it. and there is a LOT of it.

    camo_sig2.png
  • EchoEcho staring is caring Super Moderator, Moderator mod
    edited April 2011
    Oh what the heck, I picked up OA.

  • KogareruKogareru Registered User regular
    edited April 2011
    I enjoyed playing this back when PA Joe was active (many a heli crash and my patented backwards take offs. :lol:). I had completely forgotten about this since building my new computer, until i saw the steam sale. I booted it up last night and i can finally play it with max graphics and a playable frame rate! So I'll be on this evening around 10 est. I will most likely pick up OA as well because after watching some of the videos it looks awesome. hopefully we can get some momentum going.

    GW2: mKoga-Ultra
    steam_sig.png
  • RedlanceRedlance Registered User regular
    edited April 2011
    With Steam, they're both technically "Standalone", even buying Combined Ops. When you install combined ops off a CD or off the publisher's download site, it just installs both of them to the same directory and thus they share the content files. If you get them off steam, you just have to either use junctions, or duplicate a couple folders between your A2 and your OA folders. You can use an option to launch as combined ops in steam, but all it does is reference those other folders in the launch parameters.
    For anyone who may have trouble launching it from steam. Put steam in admin mode first then launch it. After that it will launch fine with out being in admin mode. Or at least that worked for me.
    rapz1.png

    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • SatsumomoSatsumomo Rated PG! Registered User regular
    edited April 2011
    Installing ACE:

    Don't find a standalone installer, use the Six updater, it's pretty automated and it ensures it keeps your ACE up-to-date. Download here.

    Wow and going to the Dev-heaven site I learned that Domination is officially closed!. 'tis sad, Domination is one of the simplest but most complete JIP missions out there, though from Xeno's reputation, he's probably doing this to get people to beg him to release Dom4.

    steam_sig.png
  • Sir CarcassSir Carcass I have been shown the end of my world Austin, TXRegistered User regular
    edited April 2011
    Doesn't ACE break the single-player campaign? That's the reason I never installed it anyway. Would be good to point out for the new people.

    camo_sig2.png
  • darkmayodarkmayo Registered User regular
    edited April 2011
    Just bought, will give it a go when I get home.

  • SatsumomoSatsumomo Rated PG! Registered User regular
    edited April 2011
    Yeah it breaks the SP campaign, I've never played it though, just too buggy and unreliable for me. Made it very frustrating.

    Edit: Though the nice thing about ARMA is that you never modify the game with mods, they're all "installed" when launched, so you can have Vanilla and ACE installed at the same time, zero conflicts. Just create separate shortcuts for both.

    steam_sig.png
  • SonelanSonelan Registered User regular
    edited April 2011
    Well I got a server. Anyone have much experince running one?

    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • Lord YodLord Yod Registered User regular
    edited April 2011
    You chose which mods to launch when you start the game via the command line so you don't have to play with any. The new version of ace is wonderful but requires CO.

    steam_sig.png
  • SudsSuds Registered User regular
    edited April 2011
    Combined Arms is ARMA 2 + Operation Arrowhead

    Some ShackTac videos to show how awesome Multiplayer can be:

    http://www.youtube.com/watch?v=2hbke4JjWXg

    http://www.youtube.com/watch?v=byNfHDAd6lI

    http://www.youtube.com/watch?v=hEwmW-qamSE

    http://www.youtube.com/watch?v=0duLRqbqXgo

    Don't be scared of ShackTac. Our join requirement is that you're not a douche-bag and are a cool person. Personal skill in the game has no bearing at all. HailTheFish, a fellow PAer joined us in 2010.

    camo_sig2.png
  • NailbunnyPDNailbunnyPD Registered User regular
    edited April 2011
    Satsumomo wrote: »
    Installing ACE:

    Don't find a standalone installer, use the Six updater, it's pretty automated and it ensures it keeps your ACE up-to-date. Download here.

    Wow and going to the Dev-heaven site I learned that Domination is officially closed!. 'tis sad, Domination is one of the simplest but most complete JIP missions out there, though from Xeno's reputation, he's probably doing this to get people to beg him to release Dom4.

    From my brief experience with ACE in ARMA2 vanilla, the sixupdater program was a pain in the ass. It was the most complicated updater I had ever used. I have no clue why it needed to be so obtuse. As often as the packages were updated, though, you were pretty much required to use it.

    XBL: NailbunnyPD PSN: NailbunnyPD Origin: NailbunnyPD
    NintendoID: Nailbunny 3DS: 3909-8796-4685
    steam_sig-400.png
  • acidlacedpenguinacidlacedpenguin Registered User regular
    edited April 2011
    I had a hell of a time playing this at launch even though my desktop aced the recommended specs (like 15fps no matter what I did, increased to like 20fps by turning pretty much every option up but couldn't hit playable rates at all)

    been meaning to give it a shot since I dropped a 470gtx in it. I'll try it out sometime and hopefully it'll be playable, PA Joe at its inception was an awesome time, made especially more awesome by retarded noob antics that usually got us all wiped by even the smallest fire-team.

    GT: Acidboogie PSNid: AcidLacedPenguiN
  • Jean Claude Van CalmJean Claude Van Calm 'sup? Awesome Possum.Registered User regular
    edited April 2011
    Suds wrote: »
    Combined Arms is ARMA 2 + Operation Arrowhead

    Some ShackTac videos to show how awesome Multiplayer can be:

    snip

    Don't be scared of ShackTac. Our join requirement is that you're not a douche-bag and are a cool person. Personal skill in the game has no bearing at all. HailTheFish, a fellow PAer joined us in 2010.

    Oh man... oh maaaan. Every time I'm reminded shacktac exists and I want to join I'm super busy for the foreseeable future. I'd love to play any game with dslyecxi and kevb0 again, don't think I've done so since RO days.

    :(

    steam_sig.png
    PSN: Grimmsy- Xbox Live: Grimmsy
  • SatsumomoSatsumomo Rated PG! Registered User regular
    edited April 2011
    Satsumomo wrote: »
    Installing ACE:

    Don't find a standalone installer, use the Six updater, it's pretty automated and it ensures it keeps your ACE up-to-date. Download here.

    Wow and going to the Dev-heaven site I learned that Domination is officially closed!. 'tis sad, Domination is one of the simplest but most complete JIP missions out there, though from Xeno's reputation, he's probably doing this to get people to beg him to release Dom4.

    From my brief experience with ACE in ARMA2 vanilla, the sixupdater program was a pain in the ass. It was the most complicated updater I had ever used. I have no clue why it needed to be so obtuse. As often as the packages were updated, though, you were pretty much required to use it.

    I know, but it's been updated quite a bit.

    Last time I used it, it was only a matter of running the sixupdater installer, and it did the rest for me. It found my directories, and set them up accordingly, and all I had to do was press "EXECUTE" in the browser window that showed up.

    It may have a small learning curve, but once you've got it up and running, you only need to press the execute button every friday.

    steam_sig.png
  • SonelanSonelan Registered User regular
    edited April 2011
    So I tried joining the server I have but its wrong version so i guess I am installing a patch atm. I have no idea what I am doing with this shit heh.

    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • HardtargetHardtarget Registered User regular
    edited April 2011
    Sonelan wrote: »
    So I tried joining the server I have but its wrong version so i guess I am installing a patch atm. I have no idea what I am doing with this shit heh.

    as long as you can still figure out how to let Vanilla users join i'll be happy! :D

    camo_sig2.png
  • SonelanSonelan Registered User regular
    edited April 2011
    Currently I can't get the server to even show up on the arma 2 list. And while I can join it via combined ops it just says wait for host.

    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • TremorTremor Registered User regular
    edited April 2011
    Former JOE checking in. I eagerly await my next Treehugger insertion...:winky:

    Can I get an invite to the steamgroup, name is MajorTremor.

    TremorPAJoe.jpg
  • SonelanSonelan Registered User regular
    edited April 2011
    If you join the group chat i can invite you.

    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • TremorTremor Registered User regular
    edited April 2011
    Hardtarget got me while we were talking. I forgot he could.

    TremorPAJoe.jpg
  • SonelanSonelan Registered User regular
    edited April 2011
    SO I need help from someone who actually knows how to run a server.

    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • Doctor DeimosDoctor Deimos Registered User regular
    edited April 2011
    let's play this goddamn game

  • JJJJ Registered User regular
    edited April 2011
    almost have this downloaded. I bought the combined operations. It's only necessary that I just dl OA, right?

    Mr. Banballow was so badly maimed, he turned into a hideous monster, oozing and bleeding, snarling and growling like a beast---enraged and bent on revenge. He tracked down the kids responsible for the fire and killed them one by one----with a blowtorch. That wasn't enough for Banballow. He won't leave his inn or his memories, so there he waits....in ambush....
  • Sir CarcassSir Carcass I have been shown the end of my world Austin, TXRegistered User regular
    edited April 2011
    JJ wrote: »
    almost have this downloaded. I bought the combined operations. It's only necessary that I just dl OA, right?

    No, I think you need both. I mean, OA is standalone as far as I know, but most likely the server will either be base or base+OA, not just OA.

    camo_sig2.png
  • ThendashThendash Registered User regular
    edited April 2011
    Hey, I just bought combined operations. Is there a dedicated pa server yet?

    steam_sig.png
  • MistaCreepyMistaCreepy Registered User
    edited April 2011
    Bought this new a while ago... boxed version. Do I need any additional patches/mods to play with you guys?

    PS3: MistaCreepy::Steam: MistaCreepy::360: Dead and I don't feel like paying to fix it.
  • SatsumomoSatsumomo Rated PG! Registered User regular
    edited April 2011
    Just patches, and you get the good end of the deal. Boxed version gets small patches of about 100mb in size.

    Steam? You have to download the whole game again every time they patch it.

    steam_sig.png
  • hailthefishhailthefish Registered User regular
    edited April 2011
    Something to do with steam patches not modifying files, but instead replacing them with the modified versions.

  • MistaCreepyMistaCreepy Registered User
    edited April 2011
    Do i need the arrowhead expansion?

    PS3: MistaCreepy::Steam: MistaCreepy::360: Dead and I don't feel like paying to fix it.
  • Lord YodLord Yod Registered User regular
    edited April 2011
    Sonelan wrote: »
    SO I need help from someone who actually knows how to run a server.

    Try typing into chat '#voteadmin sonelan'

    I think chat is the / key?

    Once you're admin you get to pick what mission to load. If there are no missions we will need to upload them. I'm not sure how exactly to do that. :-\

    steam_sig.png
  • MaddocMaddoc I'm Bobbin Threadbare, are you my mother? Registered User regular
    edited April 2011
    Installed vanilla and OA last night, so I'm all set if we get anything going later tonight.

    Though I'll probably try to see about playing the tutorials first when I get out of work.

    camo_sig2-400.png
    icon-18x18_zps3f731cae.png Basilius | TF2 Backpack | SMITE - Laitarne | PSN - Masked_Unit
  • SonelanSonelan Registered User regular
    edited April 2011
    Lord Yod wrote: »
    Sonelan wrote: »
    SO I need help from someone who actually knows how to run a server.

    Try typing into chat '#voteadmin sonelan'

    I think chat is the / key?

    Once you're admin you get to pick what mission to load. If there are no missions we will need to upload them. I'm not sure how exactly to do that. :-\

    I can load missions fine. The problem is unless i am on it won't do a mission or anything. Also having issues with the server showing up on the vanilla arma list.

    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • SudsSuds Registered User regular
    edited April 2011
    Holy hell, I have 195 hours so far in Arrowhead.

    151 in ARMA 2 base.

    camo_sig2.png
  • Lord YodLord Yod Registered User regular
    edited April 2011
    Sonelan wrote: »
    Lord Yod wrote: »
    Sonelan wrote: »
    SO I need help from someone who actually knows how to run a server.

    Try typing into chat '#voteadmin sonelan'

    I think chat is the / key?

    Once you're admin you get to pick what mission to load. If there are no missions we will need to upload them. I'm not sure how exactly to do that. :-\

    I can load missions fine. The problem is unless i am on it won't do a mission or anything. Also having issues with the server showing up on the vanilla arma list.

    I believe that whenever people want to play they need to vote an admin and then choose a mission. It should stay at whatever mission was loaded though?

    Here is some info http://community.bistudio.com/wiki/Armed_Assault:_Multiplayer_Server_Commands

    So you can set a server config file with an admin password and such then go from there I think? I'm also learning as I go along.

    steam_sig.png
  • SonelanSonelan Registered User regular
    edited April 2011
    Lord Yod wrote: »
    Sonelan wrote: »
    Lord Yod wrote: »
    Sonelan wrote: »
    SO I need help from someone who actually knows how to run a server.

    Try typing into chat '#voteadmin sonelan'

    I think chat is the / key?

    Once you're admin you get to pick what mission to load. If there are no missions we will need to upload them. I'm not sure how exactly to do that. :-\

    I can load missions fine. The problem is unless i am on it won't do a mission or anything. Also having issues with the server showing up on the vanilla arma list.

    I believe that whenever people want to play they need to vote an admin and then choose a mission. It should stay at whatever mission was loaded though?

    Here is some info http://community.bistudio.com/wiki/Armed_Assault:_Multiplayer_Server_Commands

    So you can set a server config file with an admin password and such then go from there I think? I'm also learning as I go along.

    Yeah i am trying to but I am really bad at this stuff and don't know what any of that means

    [SIGPIC][/SIGPIC]
Sign In or Register to comment.