As was foretold, we've added advertisements to the forums! If you have questions, or if you encounter any bugs, please visit this thread: https://forums.penny-arcade.com/discussion/240191/forum-advertisement-faq-and-reports-thread/

iPhone woes

Penguin_OtakuPenguin_Otaku Registered User regular
edited September 2009 in Help / Advice Forum
My iPhone is having trouble connecting to the 3G... and I have no idea why. It won't even connect to the Edge network. Thoughts?

sig-1.jpg
Penguin_Otaku on

Posts

  • WulfWulf Disciple of Tzeentch The Void... (New Jersey)Registered User regular
    edited September 2009
    My iPhone is having trouble connecting to the 3G... and I have no idea why. It won't even connect to the Edge network. Thoughts?

    Firstly, have you been able to connect to 3G there before?
    Has there been an issue with the local tower? A quick chat with AT&T should be able to bring that to light if so.
    Have you tried restarting?
    The iPhone is a tiny little computer, and computers as we all know are complex little fuckers who like to malfunction until hard reset.
    Are you using the latest firmware/software?
    There was an issue with the older versions and the 3G network that could cause it to damn near permanently loose the 3G connection when switched between towers.

    Wulf on
    Everyone needs a little Chaos!
  • cloudeaglecloudeagle Registered User regular
    edited September 2009
    You're in Stillwater, right? I talk to AT&T folks in Oklahoma, and they admit that Stillwater's network just plain sucks. That may be the problem.

    cloudeagle on
    Switch: 3947-4890-9293
  • rfaliasrfalias Registered User regular
    edited September 2009
    Try going to options and doing Reset all Settings.
    Do airplane mode on and off

    rfalias on
  • Penguin_OtakuPenguin_Otaku Registered User regular
    edited September 2009
    Don't know how you know I'm from Stillwater area... I'm in Norman now. I've been connected to the 3G for the past year and now it won't for some reason.

    I hard reset and reset all the settings. So... I have no idea.

    Penguin_Otaku on
    sig-1.jpg
  • rfaliasrfalias Registered User regular
    edited September 2009
    Don't know how you know I'm from Stillwater area... I'm in Norman now. I've been connected to the 3G for the past year and now it won't for some reason.

    I hard reset and reset all the settings. So... I have no idea.

    Call AT&T.
    My friend's 3g had this problem when he first got it, they did something and fixed it. It would connect for a bit after an airplane reset, but go away moments later.

    rfalias on
  • cloudeaglecloudeagle Registered User regular
    edited September 2009
    Don't know how you know I'm from Stillwater area... I'm in Norman now. I've been connected to the 3G for the past year and now it won't for some reason.

    I hard reset and reset all the settings. So... I have no idea.

    Well, all the Sooner stuff made it a bit easy to guess Stillwater. :P

    So it's not the network then. Hmm. If all else fails, make an appointment to go to the Genius Bar at the Apple Store in OKC (you can do it online) and have them look at it. They're ridiculously helpful.

    cloudeagle on
    Switch: 3947-4890-9293
  • Penguin_OtakuPenguin_Otaku Registered User regular
    edited September 2009
    OU = Norman

    OSU = Stillwater

    And it started working all of a sudden, sorry about all of thus but thanks for the help.

    Penguin_Otaku on
    sig-1.jpg
  • WulfWulf Disciple of Tzeentch The Void... (New Jersey)Registered User regular
    edited September 2009
    Glad you got it running. Just remember your snake oil and the direction of the nearest river, in case it needs to be threatened into functioning again!

    Wulf on
    Everyone needs a little Chaos!
Sign In or Register to comment.