As was foretold, we've added advertisements to the forums! If you have questions, or if you encounter any bugs, please visit this thread: https://forums.penny-arcade.com/discussion/240191/forum-advertisement-faq-and-reports-thread/

Emoticons and the mobile forums

DehumanizedDehumanized Registered User regular
Haven't tested with all of the smilies, but :rotate: does not render when viewed in mobile. Instead, it just displays the raw rotate (enclosed with colons) text.

Interestingly, it doesn't seem to have rendered in this OP either, on the full site. Here's a link to an example post that is working:

http://forums.penny-arcade.com/discussion/comment/23902271/#Comment_23902271

Dehumanized on

Posts

  • SmasherSmasher Starting to get dizzy Registered User regular
    edited August 2012
    I suspect emoticons are disabled in this subforum, but let's find out.

    :winky::twisted::rotate::bz(*)

    Guess not. Maybe it's just OPs? :shrug:

    Smasher on
  • DehumanizedDehumanized Registered User regular
    Of those emoticons, only bz renders on mobile.

  • SmasherSmasher Starting to get dizzy Registered User regular
    edited August 2012
    In the source for this page my post looks like:
    <div class="Message">
                   I suspect emoticons are disabled in this subforum, but let's find out.<br />
    <br />
    :winky: :twisted:  :rotate:  <img src="/plugins/Emotify/design/images/115.gif" width="29" height="22" alt=":bz" title=":bz" class="bbcode_smiley" /> (*) <br />
    <br />
    Guess not.  Maybe it's just OPs?  :shrug:            </div>
    

    As you can see the bee gif is included directly and so it shows up; I assume the Javascript which replaces the other emoticons with their respective images either isn't running on mobile devices or has some sort of bug in it which only fails for mobile.

    Hmm, looks like emoticons get replaced even inside code tags; that's probably a bug.

    Testing: :rotate::ar!(*)
    :rotate:(*):ar:
    
    :ar!:ar!:ar!:ar!:ar!

    Smasher on
  • DehumanizedDehumanized Registered User regular
    edited August 2012
    Smasher wrote: »
    In the source for this page my post looks like:
    <div class="Message">
                   I suspect emoticons are disabled in this subforum, but let's find out.<br />
    <br />
    :winky: :twisted:  :rotate:  <img src="/plugins/Emotify/design/images/115.gif" width="29" height="22" alt=":bz" title=":bz" class="bbcode_smiley" /> (*)<br />
    <br />
    Guess not.  Maybe it's just OPs?  :shrug:            </div>
    

    As you can see the bee gif is included directly and so it shows up; I assume the Javascript which replaces the other emoticons with their respective images either isn't running on mobile devices or has some sort of bug in it which only fails for mobile.

    Hmm, looks like emoticons get replaced even inside code tags; that's probably a bug.


    Looks like for the OP issue, the emotify javascript only applies to elements in a "Comment" class div, while the OP is enclosed in a "Discussion" class div.

    The issue is probably similar for mobile browsers.

    Dehumanized on
  • emp123emp123 Registered User regular
    I dont know if this is related, but things like italic and bold dont show up on mobile either.

  • kimekime Queen of Blades Registered User regular
    edited September 2012
    Dunno if it helps, but :lol: doesn't work either.

    I think PMs are the same, even on non-mobile, can someone check that?

    (Just to test because I didn't know this: italics bold bold italics)


    I see italics and bold, what are you using, @emp123? I'm on chrome on iOS

    kime on
    Battle.net ID: kime#1822
    3DS Friend Code: 3110-5393-4113
    Steam profile
  • kimekime Queen of Blades Registered User regular
    edited September 2012
    :lol: does not render sometimes. It's the non-mobile site, and not an OP. Dunno if the same is with the other emoticons.

    It was right at the end of a sentence, so just for fun I will see if that's the issue :lol:.

    Edit: Well there you go. Having a period messes up the emoticon. That's not ideal.

    kime on
    Battle.net ID: kime#1822
    3DS Friend Code: 3110-5393-4113
    Steam profile
  • Caulk Bite 6Caulk Bite 6 One of the multitude of Dans infesting this place Registered User regular
    edited September 2012
    Another issue with the mobile forums (I'm on an iPhone, for reference), is that I can't use the agree/awesome functions, since the maintenance.

    Edit: unless I load the full site.

    Caulk Bite 6 on
    jnij103vqi2i.png
  • skeldareskeldare Gresham, ORRegistered User regular
    Another issue with the mobile forums (I'm on an iPhone, for reference), is that I can't use the agree/awesome functions, since the maintenance.

    Edit: unless I load the full site.

    There's a lot that you can't do with the mobile forums.

    Nintendo Console Codes
    Switch (JeffConser): SW-3353-5433-5137 Wii U: Skeldare - 3DS: 1848-1663-9345
    PM Me if you add me!
    HAIL HYDRA
  • Caulk Bite 6Caulk Bite 6 One of the multitude of Dans infesting this place Registered User regular
    edited September 2012
    Well, my point was that you could use the agree/awesome functions on the mobile forums before Friday's maintenance.

    Caulk Bite 6 on
    jnij103vqi2i.png
  • Caulk Bite 6Caulk Bite 6 One of the multitude of Dans infesting this place Registered User regular
    My issue seems fixed now, thanks to whomever did that!

    jnij103vqi2i.png
  • FlimflammeryFlimflammery There's always money in the banana stand... Oxford, UKRegistered User regular
    It seems that any emoticons that are used on the mobile site are only visible on said site? There is usually just a full stop instead on the full site. For instance, to test it, here is an attempt at a smiley: :-)

  • FlimflammeryFlimflammery There's always money in the banana stand... Oxford, UKRegistered User regular
    Hmm, it may be that this fixed now, it renders ok when I look at the full site on my mobile. I'll check on my laptop later.

  • PLAPLA The process.Registered User regular
    :) doesn't render for me on the main site recently. Not even in the form of normal characters. Don't know if it's related.

  • kimekime Queen of Blades Registered User regular
    I see it in your post rendered correctly.

    Battle.net ID: kime#1822
    3DS Friend Code: 3110-5393-4113
    Steam profile
    EsseeDark Raven X
  • PLAPLA The process.Registered User regular
    Then it's probably something on my end. I can see the other ones in this thread, for the record. Or, with disclaimer, all the ones I'm aware of.

  • Caulk Bite 6Caulk Bite 6 One of the multitude of Dans infesting this place Registered User regular
    Well, my point was that you could use the agree/awesome functions on the mobile forums before Friday's maintenance.

    And they're gone again.

    For me, anyway.

    jnij103vqi2i.png
  • Blake TBlake T Registered User regular
    Yes, I am also lacking agree/awesome.

  • emp123emp123 Registered User regular
    kime wrote: »
    Dunno if it helps, but :lol: doesn't work either.

    I think PMs are the same, even on non-mobile, can someone check that?

    (Just to test because I didn't know this: italics bold bold italics)


    I see italics and bold, what are you using, @emp123? I'm on chrome on iOS

    I should have favorited the thread...anyway, I see bold but not italic and bold italic shows up as just bold.

    I'm also missing the agree/awesome buttons.

    Running Android 4.0.4 and Chrome web browser.

Sign In or Register to comment.